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TITLE 840 INDIANA STATE BOARD OF
HEALTH FACILITY ADMINISTRATORS

LSA Document #03-190(F)

DIGEST

Amends 840 IAC 1-2-1 concerning continuing education for renewal of licensure to practice as a health facility administrator.
Effective 30 days after filing with the secretary of state. 

840 IAC 1-2-1

SECTION 1. 840 IAC 1-2-1 IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS:

840 IAC 1-2-1 Continuing education; credit requirements
Authority: IC 25-19-1-4
Affected: IC 25-19-1

Sec. 1. (a) An H.F.A. who is not currently or previously licensed in another state is not required to complete the continuing
education requirements for the two (2) year licensing period in which the license was issued.

(b) An H.F.A. must complete at least forty (40) continuing education hours during the previous two (2) year licensing period.

(c) If an H.F.A. attends an approved program in another state with a mandatory continuing education requirement, the board will
accept the approved hours.

(d) Continuing education credit may not be carried over from one (1) biennial licensure renewal period to another.

(e) The forty (40) hours biennial continuing education requirement shall not be increased or decreased unless this section is duly
amended and all licensees are notified in writing at the date of license renewal that the following renewal will require an increased
or decreased number of hours of continuing education.

(f) The continuing education requirement shall be satisfied by participating in programs that must be conducted by a board
approved sponsor.

(g) Continuing education courses offered by accredited colleges are acceptable if the course content pertains to the practice of
health facility H.F. administration.

(h) Accredited college courses related to the practice of health facility H.F. administration Proof of completion of the course,
including the grade earned and the college credit earned, or a statement from the college that the course was audited, must be
submitted with the renewal application. are acceptable forms of continuing education. The following conversion will be used
for continuing education credit:

(1) One (1) semester hour equals fifteen (15) contact hours.
(2) One (1) quarter hour equals ten (10) contact hours.

(Indiana State Board of Health Facility Administrators; 840 IAC 1-2-1; filed Jan 5, 1984, 2:33 p.m.: 7 IR 577; filed Sep 29, 1987,
2:08 p.m.: 11 IR 797; filed Feb 14, 1991, 1:30 p.m.: 14 IR 1438; readopted filed May 1, 2002, 10:35 a.m.: 25 IR 2859; filed Feb
6, 2004, 9:15 a.m.: 27 IR 1881)
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