
TITLE 68 INDIANA GAMING COMMISSION

Emergency Rule
LSA Document #11-173(E)

DIGEST

Temporarily adds provisions regarding movement of cards and dice. Statutory authority: IC 4-33-4-2; IC 4-33-
4-3. Effective March 22, 2011.

SECTION 1. (a) This document applies to all casino licensees and casino license applicants.

(b) All definitions in IC 4-33 and 68 IAC 1-1 apply to this document.

(c) Dice and playing cards may only be moved in accordance with this document. Casino licensees,
casino license applicants, and supplier licensees must comply with this document before transporting
dice or playing cards:

(1) from any point:
(A) outside of Indiana into Indiana; or
(B) within Indiana to any point outside Indiana; or

(2) within Indiana.

(d) Dice or playing cards may not be delivered to a casino licensee or a casino license applicant
unless a gaming agent or a member of the commission staff is present at the point of delivery. The casino
licensee or casino license applicant is responsible for ensuring the presence of a gaming agent or a
member of the commission staff.

SECTION 2. (a) At least ten (10) days before transporting dice or playing cards, the person causing
the movement of the dice or playing cards shall notify the executive director, in writing, and provide the
following information:

(1) The full name, business address, and business telephone number of the ultimate owner of the
supplier licensee that is selling the dice or playing cards.
(2) The:

(A) method of transportation; and
(B) name, business address, and business telephone number of the carrier or carriers.

(3) The full name, business address, and business telephone number of the person to whom the dice
or playing cards are being transported.
(4) The individual responsible for the shipment of the dice or playing cards for each person listed in
subdivisions (1) through (3).
(5) The quantity of dice or playing cards being transported.
(6) A brief description of the dice or playing cards being transported.
(7) The expected date and time of delivery to the casino of the dice or playing cards.

(b) The person receiving the dice or playing cards must prove receipt of the dice or playing cards if
requested by the executive director.

SECTION 3. Failure to comply with this document may result in the initiation of a disciplinary action
under 68 IAC 13.

SECTION 4. (a) The executive director or the commission may approve deviations from the
provisions of this document if the executive director or the commission determines that the:

(1) procedure or requirement is impractical or burdensome; and
(2) alternative means of satisfying the requirement or procedure:

(A) fulfill the purpose of the rule;
(B) are in the best interest of the public and the gaming industry in Indiana; and
(C) do not violate IC 4-33 or IC 4-35.

(b) If a licensee wishes to request a deviation from the provisions of this document, the licensee must
do so in writing.

SECTION 5. This document expires on ____________________.
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