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Introduced Version

SENATE BILL No. 167
_____

DIGEST OF INTRODUCED BILL

Citations Affected:  IC 4-32.2-5.

Synopsis:  Charity gaming workers. Allows an operator of or a worker
at a charity gaming event (other than a full-time employee of the
qualified organization conducting the event) to receive remuneration
of not more than $50 for conducting or assisting in conducting the
event. Provides that meals, recognition dinners, and social events for
operators and workers are permitted if they do not constitute an
unreasonable expenditure in the conduct of an allowable event.

Effective:  July 1, 2012.

Randolph

January 4, 2012, read first time and referred to Committee on Public Policy.
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Introduced

Second Regular Session 117th General Assembly (2012)

PRINTING CODE. Amendments: Whenever an existing statute (or a section of the Indiana
Constitution) is being amended, the text of the existing provision will appear in this style type,
additions will appear in this style type, and deletions will appear in this style type.
  Additions: Whenever a new statutory provision is being enacted (or a new constitutional
provision adopted), the text of the new provision will appear in  this  style  type. Also, the
word NEW will appear in that style type in the introductory clause of each SECTION that adds
a new provision to the Indiana Code or the Indiana Constitution.
  Conflict reconciliation: Text in a statute in this style type or this style type reconciles conflicts
between statutes enacted by the 2011 Regular Session of the General Assembly.

SENATE BILL No. 167

A BILL FOR AN ACT to amend the Indiana Code concerning
gaming.

Be it enacted by the General Assembly of the State of Indiana:

1 SECTION 1. IC 4-32.2-5-12, AS AMENDED BY P.L.104-2011,
2 SECTION 6, IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS [EFFECTIVE
3 JULY 1, 2012]: Sec. 12. (a) Except as provided in subsection (b) or (c),
4 an operator, a worker, or A volunteer ticket agent who is not a full-time
5 employee may not receive remuneration for:
6 (1) conducting; or
7 (2) assisting in conducting;
8 an allowable event.
9 (b) An operator or a worker who is not a full-time employee of

10 the qualified organization conducting an allowable event may
11 receive remuneration of not more than fifty dollars ($50) for:
12 (1) conducting; or
13 (2) assisting in conducting;
14 the allowable event.
15 (b) (c) In addition to providing the remuneration permitted by
16 subsection (b), a qualified organization that conducts an allowable
17 event may:
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1 (1) provide meals for the operators and workers during the
2 allowable event; and
3 (2) provide recognition dinners and social events for the operators
4 and workers;
5 if the value of the meals and social events does not constitute a
6 significant inducement to participate an unreasonable expenditure in
7 the conduct of the allowable event.
8 (c) (d) In the case of a qualified organization holding a PPT license,
9 any employee of the qualified organization may:

10 (1) participate in the sale and redemption of pull tabs,
11 punchboards, and tip boards on the premises of the qualified
12 organization; and
13 (2) receive the remuneration ordinarily provided to the employee
14 in the course of the employee's employment.
15 SECTION 2. IC 4-32.2-5-16, AS AMENDED BY P.L.60-2009,
16 SECTION 6, IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS [EFFECTIVE
17 JULY 1, 2012]: Sec. 16. (a) Except as provided in section 12(c) 12(d)
18 of this chapter and subsection (b), a worker at an allowable event must
19 be a member in good standing of the qualified organization that is
20 conducting the allowable event for at least thirty (30) days at the time
21 of the allowable event.
22 (b) A qualified organization may allow an individual who is not a
23 member of the qualified organization to participate in an allowable
24 event as a worker if the individual is a full-time employee of the
25 qualified organization that is conducting the allowable event; or if:
26 (1) the individual is a member of another qualified organization;
27 and
28 (2) the individual's participation is approved by the commission.
29 A qualified organization may apply to the commission on a form
30 prescribed by the commission for approval of the participation of a
31 nonmember under this subsection. A qualified organization may share
32 the proceeds of an allowable event with the qualified organization in
33 which a worker participating in the allowable event under this
34 subsection is a member. The tasks that will be performed by an
35 individual participating in an allowable event under this subsection and
36 the amounts shared with the individual's qualified organization must be
37 described in the application and approved by the commission.
38 (c) For purposes of:
39 (1) the licensing requirements of this article; and
40 (2) section 9 of this chapter;
41 a qualified organization that receives a share of the proceeds of an
42 allowable event described in subsection (b) is not considered to be
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1 conducting an allowable event.
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