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Introduced Version

HOUSE BILL No. 1092
_____

DIGEST OF INTRODUCED BILL

Citations Affected:  IC 4-32.2.

Synopsis:  Charity gaming. Allows patrons to deal the cards in certain
poker games conducted at a charity game night. (Current law allows
patrons to deal only in euchre games.) Specifies certain rules of play
for poker played with patron dealers.

Effective:  July 1, 2011.

Cherry

January 5, 2011, read first time and referred to Committee on Public Policy.
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Introduced

First Regular Session 117th General Assembly (2011)

PRINTING CODE. Amendments: Whenever an existing statute (or a section of the Indiana
Constitution) is being amended, the text of the existing provision will appear in this style type,
additions will appear in this style type, and deletions will appear in this style type.
  Additions: Whenever a new statutory provision is being enacted (or a new constitutional
provision adopted), the text of the new provision will appear in  this  style  type. Also, the
word NEW will appear in that style type in the introductory clause of each SECTION that adds
a new provision to the Indiana Code or the Indiana Constitution.
  Conflict reconciliation: Text in a statute in this style type or this style type reconciles conflicts
between statutes enacted by the 2010 Regular Session of the General Assembly.

HOUSE BILL No. 1092

A BILL FOR AN ACT to amend the Indiana Code concerning

gaming.

Be it enacted by the General Assembly of the State of Indiana:

1 SECTION 1. IC 4-32.2-2-23.3 IS ADDED TO THE INDIANA

2 CODE AS A NEW  SECTION TO READ AS FOLLOWS

3 [EFFECTIVE JULY 1, 2011]: Sec. 23.3. "Qualified card game"

4 refers to any of the following card games:

5 (1) Euchre.

6 (2) Texas hold'em poker.

7 (3) Omaha poker.

8 SECTION 2. IC 4-32.2-3-3, AS AMENDED BY P.L.95-2008,

9 SECTION 5, IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS [EFFECTIVE

10 JULY 1, 2011]: Sec. 3. (a) The commission shall adopt rules under

11 IC 4-22-2 for the following purposes:

12 (1) Administering this article.

13 (2) Establishing the conditions under which charity gaming in

14 Indiana may be conducted, including the manner in which a

15 qualified organization may supervise a euchre qualified card

16 game conducted under IC 4-32.2-5-14(b).

17 (3) Providing for the prevention of practices detrimental to the
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1 public interest and providing for the best interests of charity

2 gaming.

3 (4) Establishing rules concerning inspection of qualified

4 organizations and the review of the licenses necessary to conduct

5 charity gaming.

6 (5) Imposing penalties for noncriminal violations of this article.

7 (6) Establishing standards for independent audits conducted under

8 IC 4-32.2-5-5.

9 (b) The commission may adopt emergency rules under

10 IC 4-22-2-37.1 if the commission determines that:

11 (1) the need for a rule is so immediate and substantial that

12 rulemaking procedures under IC 4-22-2-13 through IC 4-22-2-36

13 are inadequate to address the need; and

14 (2) an emergency rule is likely to address the need.

15 SECTION 3. IC 4-32.2-5-14, AS AMENDED BY P.L.108-2009,

16 SECTION 10, IS AMENDED TO READ AS FOLLOWS [EFFECTIVE

17 JULY 1, 2011]: Sec. 14. (a) Except as provided by subsection (c), an

18 operator or a worker may not directly or indirectly participate, other

19 than in a capacity as an operator or a worker, in an allowable event that

20 the operator or worker is conducting.

21 (b) A patron at a charity game night may deal the cards in a card

22 game if:

23 (1) the card game in which the patron deals the cards is a

24 qualified card game; of euchre;

25 (2) the patron deals the cards in the manner required:

26 (A) by this article; and

27 (B) in the ordinary course of the qualified card game; of

28 euchre; and

29 (3) the euchre qualified card game is played under the

30 supervision of the qualified organization conducting the charity

31 game night in accordance with rules adopted by the commission

32 under IC 4-32.2-3-3.

33 A patron who deals the cards in a euchre qualified card game

34 conducted under this subsection is not considered a worker or an

35 operator for purposes of this article.

36 (c) A worker at a festival event may participate as a player in any

37 gaming activity offered at the festival event except as follows:

38 (1) A worker may not participate in any game during the time in

39 which the worker is conducting or helping to conduct the game.

40 (2) A worker who conducts or helps to conduct a pull tab,

41 punchboard, or tip board event during a festival event may not

42 participate as a player in a pull tab, punchboard, or tip board
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1 event conducted on the same calendar day.

2 SECTION 4. IC 4-32.2-5-14.5 IS ADDED TO THE INDIANA

3 CODE AS A NEW SECTION TO READ AS FOLLOWS

4 [EFFECTIVE JULY 1, 2011]: Sec. 14.5. The following rules of play

5 apply to a game of Texas hold'em poker or Omaha poker

6 conducted by a qualified organization under section 14(b) of this

7 chapter:

8 (1) The deck of cards must have a blank card on the bottom

9 of the deck.

10 (2) The dealer shall offer the deck of cards to the nearest

11 player on the dealer's right who must cut the deck.

12 (3) A permanent dealer shall deal the cards at the final table

13 of a tournament.


