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Introduced Version

HOUSE BILL No. 1053
_____

DIGEST OF INTRODUCED BILL

Citations Affected:   IC 7.1-3-21-5.

Synopsis:  Alcoholic beverage permits for corporations. Changes the
stockholders' residency requirement for a corporation to obtain an
alcoholic beverage wholesaler's, retailer's, or dealer's permit of any
type.

Effective:  July 1, 1999.

Robertson

January 6, 1999, read first time and referred to Committee on Public Policy, Ethics and
Veterans Affairs.
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Introduced

First Regular Session 111th General Assembly (1999)

PRINTING CODE. Amendments: Whenever an existing statute (or a section of the Indiana
Constitution) is being amended, the text of the existing provision will appear in this style type,
additions will appear in this style type, and deletions will appear in this style type.
  Additions: Whenever a new statutory provision is being enacted (or a new constitutional
provision adopted), the text of the new provision will appear in  this  style  type. Also, the
word NEW will appear in that style type in the introductory clause of each SECTION that adds
a new provision to the Indiana Code or the Indiana Constitution.
  Conflict reconciliation: Text in a statute in this style type or this style type reconciles conflicts
between statutes enacted by the 1998 General Assembly.

HOUSE BILL No. 1053

A BILL FOR AN ACT to amend the Indiana Code concerning
alcoholic beverages.

Be it enacted by the General Assembly of the State of Indiana:

SECTION 1. IC 7.1-3-21-5 IS AMENDED TO READ AS1
FOLLOWS [EFFECTIVE JULY 1, 1999]: Sec. 5. (a) Corporations.2
The commission shall not issue an alcoholic beverage wholesaler's,3
retailer's, or dealer's permit of any type to a corporation unless sixty4
percent (60%) of the outstanding common stock is owned by persons5
who have been continuous and bona fide residents of this state for five6
(5) years. one (1) year.7

(b) The commission shall not issue an alcoholic beverage8
wholesaler's permit of any type to a corporation unless at least one (1)9
of the stockholders shall have been a resident, for at least one (1) year10
immediately prior to making application for the permit, of the county11
in which the licensed premises are to be situated.12

(c) Each officer and stockholder of a corporation shall possess all13
other qualifications required of an individual applicant for that14
particular type of permit.15


