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SENATE BILL No.     155
_____

DIGEST OF INTRODUCED BILL

Citations Affected:   IC 9-19-11-3.5.

Synopsis:  Children required to ride in the back seat. Provides that a
person operating a motor vehicle while a child less than six years of
age is riding in the front seat commits a Class C infraction unless the
motor vehicle does not have a back seat capable of being properly
equipped with restraints or all seats in the back of the vehicle are being
used by other children less than six years of age.

Effective:  July 1, 1998.

Howard

January 6, 1998, read first time and referred to Committee on Corrections, Criminal and
Civil Procedures.
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PRINTING CODE. Amendments: Whenever an existing statute (or a section of the Indiana
Constitution) is being amended, the text of the existing provision will appear in this style type,
additions will appear in this style type, and deletions will appear in this style type.
  Additions: Whenever a new statutory provision is being enacted (or a new constitutional
provision adopted), the text of the new provision will appear in  this  style  type. Also, the
word NEW will appear in that style type in the introductory clause of each SECTION that adds
a new provision to the Indiana Code or the Indiana Constitution.
  Conflict reconciliation: Text in a statute in this style type or this style type reconciles conflicts
between statutes enacted by the 1997 General Assembly.

SENATE BILL No. 155

A BILL FOR AN ACT to amend the Indiana Code concerning
motor vehicles.

Be it enacted by the General Assembly of the State of Indiana:

SECTION 1. IC 9-19-11-3.5 IS ADDED TO THE INDIANA CODE1
AS A NEW SECTION TO READ AS FOLLOWS [EFFECTIVE JULY2
1, 1998]: Sec. 3.5. A person who operates a motor vehicle while a3
child who is less than six (6) years of age is riding in the front seat4
of the vehicle commits a Class C infraction unless:5

(1) the motor vehicle does not have a back seat capable of6
being properly equipped with: 7

(A) a child passenger restraint system if the child is less8
than three (3) years of age; or 9
(B) a seat belt if the child is at least three (3) years of age;10
or11

(2) all seats in the back of the vehicle are being used by other12
children less than six (6) years of age.13


